Tarjoa vastustamattomia minidonitseja!
Mitä ihmettä, minidonitseja?! Olet yrittänyt maksimoida donitsien syönnin jo pitkään, ja yhtäkkiä joku tulee ja tarjoaa sinulle pikkudonitseja - onko se järkevää??! Kyllä on, sillä kun herkut ovat pieniä, voit syödä niitä kaksi. Tai kaksitoista. Emme tuomitse ketään, mutta jaamme mielellämme reseptejä vastustamattomien minidonitsien valmistamiseen!
Donitseilla on melko erikoinen muoto, ja muodon saaminen on sata kertaa helpompaa, jos käytössäsi on donitsirauta, esimerkiksi KitchPro Mini Donut Maker. Muuten tarvitset kulhon ja jotain jolla sekoittaa, mutta muuten donitsimme eivät vaadi paljon keittiökoneita tai outoja tarvikkeita ollakseen todella hyviä.
Minidonitsien resepti
Tästä reseptistä valmistuu noin 20 minidonitsia.
- 4 dl jauhoja
- 1 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 dl maitoa
- 2 munaa, vatkattu
- 1 rkl sulatettua voita
- Mausta valitsemallasi tavalla: lisää 1 rkl kookoshiutaleita tai 1 rkl raastettua sitruunankuorta tai 1-2 tl lakritsijauhetta donitsien maun vaihtelemiseksi
- Valinnainen kuorrute: kuorrutus, strösseli, sulatettu suklaa tai tomusokeri, johon valmiit donitsit voidaan kastaa
Tee näin:
- Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
- Lisää loput ainekset (sekä mahdolliset mausteet) ja sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna donitsirauta ja täytä muotit noin puoliväliin taikinalla. Sulje kansi huolellisesti, jotta taikina ei roisku ulos.
- Paista 3-4 minuuttia tai kunnes donitsit ovat kullanvärisiä
- Irrota donitsit raudasta ja anna niiden jäähtyä ritilällä, ennen kuin koristelet ne kuorrutteella, ripottelulla tai muilla herkuilla.
Tule kuninkaaksi keittiössä
Herkullisia pieniä pääsiäismunkkeja vaniljalla ja sitruunalla
Joskus keittiössä haluaa todella tehdä kaikkensa. Kakkuvuoat ja leivontatarvikkeet ovat käytössä, siellä koristellaan, suihkutetaan ja maistellaan. Minidonitsit voivat olla hyvä pohja, ja tämä vaniljan ja sitruunan makuinen versio sopii täydellisesti pääsiäispöytään. Tai oikeastaan milloin tahansa!
Tästä reseptistä valmistuu noin 13 minidonitsia.
Donitsit
- 1 muna
- 50 grammaa sokeria
- 1/2 vaniljatankoa (tai 1/2 tl vaniljajauhetta)
- 85 grammaa jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl kardemummaa
- 50 grammaa sulatettua voita
- 1/2 dl kermaa
- 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
Koristelu
- Tomusokeria
- Vettä
- Kookoshiutaleita
- Keltainen karamelliväri, geeliväri tai pastaväri
- Strösseleitä tai syötävää hopeajauhetta
- Suklaamunat
Tee näin:
- Vatkaa munat, sokeri ja vanilja vaaleaksi ja kuohkeaksi.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja sekoita taikinaan.
- Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi, kerma ja sitruunankuori.
- Kuumenna donitsirauta ja täytä muotit taikinalla. Sulje kansi huolellisesti, jotta taikina ei roisku ulos.
- Paista 3-4 minuuttia tai kunnes donitsit ovat kullanvärisiä.
- Irrota donitsit raudasta ja anna jäähtyä ritilällä.
- Sekoita tomusokerista ja vedestä kiinteä kuorrute ja värjää se keltaisella elintarvikevärillä.
- Värjää myös kookoshiutaleet keltaisella maalilla.
- Kasta jäähtyneet donitsit kuorrutteeseen ja anna ylimääräisen kuorrutteen valua pois.
- Kasta donitsit sitten kookoshiutaleisiin.
- Ripottele päälle ripotteluja tai syötävää hopeajauhetta ja aseta suklaamuna jokaisen donitsin keskelle.