
Hei ja tervetuloa pääsiäisen ruokamatkalle, jossa tutustumme Ruotsin, Tanskan, Norjan, Suomen ja Saksan omituisimpiin ja hämmästyttävimpiin pääsiäisperinteisiin. Liity mukaan, siitä tulee hauskaa! Ja maukasta. Ja hieman kummallista?
Aloitamme ruokamatkamme Ruotsista, jossa påskmust on uskomattoman tärkeä osa pääsiäispöytää. Jopa ratkaisevan tärkeä onnistuneiden pääsiäispyhien kannalta. Mutta mitä påskmust oikein on? No, se on juoma, joka on yhtä myyttinen kuin itse pääsiäispupu! Must on väriltään yhtä tummaa kuin Coca-Cola, se vaahtoaa kunnolla ja maistuu humalalta ja maltailta. Juuri samalta kuin julmust. Vai miten se nyt menikään...?
Lähdemme Ruotsista ja siirrymme Öresundin sillan yli Tanskaan, jossa pääsiäispöydästä löytyy silliä. Tanskalaisten tiedetään pitävän sillistä, mutta pääsiäisenä tämä nousee aivan uudelle tasolle. Täällä tarjoillaan silliä kaikissa mahdollisissa muodoissa: marinoituna, maustettuna, kermaisena... Ja kyllä, myös salaattina! Tarjoile keitettyjen perunoiden tai hyvän ruisleivän kera, ja onnistut varmasti.
Seuraava pysähdyspaikkamme on Norja, jossa kohtaamme paljon karitsoja. Ja marsipaania. Ei välttämättä yhdessä. Mutta kuka tietää, ehkäpä karitsanpaistin tarjoileminen makeiden marsipaanimunien kanssa on todellinen kohokohta? Mitä enemmän sitä ajattelee, sen paremmalta se kuulostaa, joten täytyy ehdottomasti kokeilla!
Seuraava pysäkki: Suomi ja heidän ainutlaatuinen pääsiäisherkkunsa – mämmi. Mämmi on ruisjauhoista, siirapista ja ruismaltaista valmistettu jälkiruoka, joka tarjoillaan perinteisesti (vispaamattoman) kerman ja sokerin kanssa. Se ei ehkä näytä ensisilmäyksellä kovin ruokahalua herättävältä, mutta anna sille mahdollisuus!
Nyt on aika lähteä Saksaan saakka! Täällä meitä tervehtii pääsiäiskaritsa – karitsan muotoinen kakku, jonka päälle on ripoteltu tomusokeria ja jonka kaulassa on kello. Tämä makea, vaniljanmakuinen kakku on saksalainen pääsiäisperinne, jota syödään voin kanssa. Kyllä, luit oikein. Voin.
No, tämä pieni ruokamatka on nyt tältä kertaa ohi. Alkoiko tehdä mieli kokeilla jotain uutta? Olen sitä mieltä, että taidan koota pienen pääsiäismenun kaikista näistä ruokalajeista. Alkuruokana on silliä, pääruokana lammasta (ja marsipaanimunia) ja jälkiruokana mämmiä ja pääsiäiskaritsaa. Påskmustia tarjoillaan tietenkin kaikkien ruokalajien kanssa. Nami!
Coolstuff toivottaa iloista pääsiäistä ja hyvää ruokahalua.
Koskee perus toimitustapaa
Toimitusaika riippuu valitsemastasi toimitustavasta
Ja 2 vuoden takuu kaikille tuotteille